Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПт, 26 Квітня 2024, 6.50.52

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання продвижение сайта бесплатно укладка ламината
Головна » 2020 » Травень » 18 » Завдання вихованцям гуртка "Юні садівники"
9.43.17
Завдання вихованцям гуртка "Юні садівники"
Малина на зиму. Як заготовити вітаміни?
 
  Малина — цінна ягода, в якій містяться вітаміни A, B, C. Малину рекомендують їсти тим, чия робота пов’язана з постійним нервовим напруженням, а також при недокрів'ї та захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
  Малина належить до напівчагарників сімейства Рожеві. Ягода зростає в лісах, на берегах річок і вирощується в садах. Ягоди малини з’являються на другий рік, але існують також «особливі» сорти малини. Ремонтантна малина здатна дати багатий урожай вже в перший рік.
  Малину вживають і в свіжому вигляді, і заморожену. Свіжа малина добре втамовує спрагу, а також покращує травлення. Ягоди використовують для приготування різноманітних соків, желе, варення, вина, наливок.
 
Користь малини
  Ягода містить велику кількість вітаміну С і не втрачає цілющі властивості після термічної обробки, тому вона незамінна при простудних захворюваннях.
  Крім того, в малині міститься саліцилова кислота, яка має жарознижувальну дію. Тому малина вважається «натуральним аспірином». Але на відміну від ліків, ягоди не дратують слизову шлунка.
  До складу малини входить елагова кислота, яка запобігає виникненню запалень і знижує ризик розвитку раку. Ягода містить калій, магній, а також мідь — головний компонент більшості антидепресантів. Чим ще корисна малина? Вживання ягід здатне зміцнити імунітет і поліпшити колір обличчя. Малина допомагає в лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту, завдяки протизапальним і знеболюючим властивостям.
  Включення в раціон ягід здатне поліпшити апетит і позитивно впливає на живлення мозку і серцево-судинної системи — все через фруктозу і глюкозу, які містяться в малині.
  Калорійність малини досить низька — 46 ккал, що дає можливість їсти її при схудненні без шкоди для фігури. Також не варто вживати малину при захворюваннях нирок — ягоди створюють додаткове навантаження, так як мають сечогінний ефект.
 
Малина на зиму
Малина, перетерта з цукром
  Малина, перетерта з цукром — одна з найпопулярніших і корисних заготовок на зиму.
  Для приготування заготовки необхідно перебрати ягоди, прибравши м’яті та зіпсовані.
  Потім акуратно пересипати малину в солону воду. Якщо в ягоді є личинки шкідників, вони спливуть і малину легко можна буде очистити. Після цього ягоди потрібно ще раз сполоснути чистою водою і обсушити на паперовому рушнику.
  Далі необхідно засипати малину цукром і перетерти ягоди дерев’яним товкачем в скляному або емальованому посуді. На кілограм ягід, потрібно взяти кілограм цукру.
  Перетерта малина повинна постояти близько години, після чого її потрібно перекласти в простерилізовану банку і закрити капроновою кришкою. Малина з цукром без варіння готова!
 
Варення з малини
• Наливаємо в каструлю склянку води, ставимо на вогонь і засипаємо 1 кг цукру. Чекаємо повного розчинення цукру.
• Коли вода почне закипати, поступово засипаємо в воду кілограм малини. Варимо малину 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
• Розливаємо варення в простерилізовані банки і закочуємо. Варення з малини готове!
Переглядів: 199 | Додав: BDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz