Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПт, 29 Березня 2024, 0.08.37

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання продвижение сайта бесплатно укладка ламината
Головна » 2020 » Квітень » 22 » Вихованцям гуртка "Юні садівники"
9.56.49
Вихованцям гуртка "Юні садівники"
ЯК ЗАХИСТИТИ КВІТУЧИЙ САД ВІД ВЕСНЯНИХ ЗАМОРОЗКІВ
 
 
  В квітні зацвітають плодові дерева: абрикос, алича, персик, черешня, яблуня і, також, деякі ягідні кущі. Але загроза весняних заморозків існує аж до середини травня а в деяких регіонах і до, середини червня. Також зниження температури загрожує полуницям і суниці ( їх накриваємо плівкою).
  Адже ми знаємо, що квіткові бруньки плодових дерев, кущів не переносять зниження температури повітря від - 3,5°С до -4°С. А розпущеним плодовим квітам весняні заморозки є небезпечним при температурі -1 ° С.
Якщо в прогнозі погоди передбачається похолодання , то квітучий сад необхідно захистити від зниження температури.
 
Методи захисту плодового саду від весняних заморозків
  1. Димова завіса для захисту дерев. Метод відомий з давніх – давен. Теплий дим здатний підвищити температуру повітря до + 2°С, що цілком достатньо для захисту саду від заморозків. Димова купа готується заздалегідь. Димова купа готується наступним чином: на дно викладаємо сухі гілочки, щоб можна легко та швидко запалити вогонь, потім, сухі грубші, бажано з твердих порід(довго тримають жар). Далі, з верху кладемо, те що добре димить, а саме: сира солома, тирса, листя, мох, трава. Наше завдання зробити таке багаття, щоб воно могло горіти, а точніше диміти протягом 2 – 3 годин. Якщо сад великий то таке багаття потрібно запалити у 3 – 4 місцях. На 50м² саду досить 1-2 багаття.
  2. Штучний туман. Цей метод у більшості випадків застосовується у промислових фермерських господарствах. Бо він вимагає спеціального спорудження. В маленькому саду створити ефект туману можна за допомогою звичайного обприскувача. Такий прийом сприяє утворенню крижаної кірочки, під якою рослинам не загрожує обмороження. Температура під нею вища, ніж зовні.Завдяки випаровуванню води температура навколишнього середовища підвищується на 3 ° С. Роботи зі створення штучного туману починайте на світанку, а в низинах – на пару годин раніше. Обприскування проводите в кілька етапів, поки температура не стане плюсовою.
  3. Вода або рясний полив . Коли вода випаровується, над грядками утворюється захисна туманна завіса, всередині якої температура вища, ніж в саду. Такого ефекту можна досягти на великій території, якщо розмістити на ділянці бочки, наповнені водою.
Переглядів: 261 | Додав: BDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz