Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСб, 20 Квітня 2024, 2.38.23

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання продвижение сайта бесплатно укладка ламината
Головна » 2020 » Квітень » 14 » Вихованцям гуртка "Юні садівники"
10.15.33
Вихованцям гуртка "Юні садівники"
Підживлення малини, смородини та агрусу весною
 
 
  Ми звикли сприймати добрива, як щось суто сезонне - те, що застосовується в основному восени та навесні. Однак рослинам потрібні елементи живлення на протязі всього періоду вегетації. Тому не варто забувати про підгодівлі і в літній період, коли йде формування плодів і закладається майбутній урожай. Це дуже важливо для ягідних кущів - малини, смородини, агрусу. У літній період для гарного плодоношення їм потрібно кілька підгодівель як мінеральними, так і органічними добривами. Бажано робити це не одночасно, а в різний час, причому мінімальний розрив повинен бути не менше тижня.
 
Органічні добрива
  Досить високу дозу органіки зазвичай вносять при посадці ягідних кущів, додаючи в яму під кожен саджанець 2-3 відра компосту або перегною. І на цьому багато садівників заспокоюються, вважаючи, що добриво буде працювати довго. Насправді ж така заправка виснажується вже через 2-3 року.
  Саме тому органічне харчування необхідно час від часу поповнювати. І це найкраще робити влітку. Кущі смородини та агрусу підгодовують, розкидаючи добриво безпосередньо в пристовбурних кругах і неглибоко (на 8-10 см) перекопуючи. Під кожен кущ потрібно не менше половини відра компосту або перегною.
  Малину підживлюють органікою стрічковим способом: добрива неширокої смугою розкладають уздовж ряду рослин і присипають мульчею (тирсою, соломою або торфом). На 1 погонний метр стрічки шириною 20-25 см потрібно відро компосту. Після внесення добрив чагарники необхідно гарненько пролити водою.
Застосуваня золи
  В якості підгодівлі деревну золу можна застосовувати як в сухому, так і в рідкому вигляді. У другому випадку в відро води засипають склянку золи (100-120 г) і, безперервно перемішуючи, щоб уникнути осідання, вливають в заздалегідь підготовлені канавки, які відразу присипають землею. На один кущ виливають третину відра такого добрива.
 
  На замітку:
  Дуже чуйна на підгодівлю деревною золою смородина - під кущ щорічно додають 3 склянки цього добрива.
 
Мінеральні добрива
  Живильні елементи, одержувані промисловим способом, необхідні рослинам в період зростання і розвитку, а також для формування високих і сталих врожаїв. При цьому кожен елемент живлення виконує свою роль:
• азот формує зелену масу, стимулюючи ріст рослини;
• фосфор забезпечує баланс фізіологічних процесів, відповідає за стійкість рослин перед шкідниками та хворобами та їх витривалість, що добре відображається на формуванні врожаю;
• калій в якості будівельного матеріалу необхідний для росту і утворення пагонів і кореневої системи і грає вирішальну роль в синтезі цукрів в плодах, а ще він важливий для благополучної зимівлі рослин.
 
  Коли ж проводити підгодівлю мінеральними добривами і в якій кількості?
  Після цвітіння, коли молоді пагони активно починають рости, застосовуються азотні добрива (сечовина) в кількості однієї сірникової коробки під кожен кущ. Способів внесення існує два. Перший - посипати добриво, перемішати його з грунтом і пролити водою. Другий - розчинити речовину в воді і полити під кущ, обережно, щоб розчин не потрапив на листя.
  У період наливу ягід (з кінця червня до першої половину липня) найкраще використовувати спеціалізовані комплексні добрива, наприклад, «дженджик Універсал-2» (застосовуються згідно з відповідною інструкцією). Якщо ж таких немає, то вносьте калійні і фосфорні сполуки по сірниковій коробці під кожен кущ (якщо кущ великий і старий, то дозу можна збільшувати у два рази). Потрібно також невелика порція азоту - не більше половини коробка.
  Після збору врожаю (кінець липня-початок серпня) підгодівлю калієм і фосфором потрібно повторити, а ось від застосування азоту необхідно відмовитися.
Переглядів: 269 | Додав: BDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz