Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧт, 25 Квітня 2024, 4.30.01

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання продвижение сайта бесплатно укладка ламината
Головна » 2020 » Березень » 25 » Інформація вихованцям гуртка "Юні садівники"
10.28.42
Інформація вихованцям гуртка "Юні садівники"
    Зовсім скоро весна остаточно вступить у свої права і почнуться клопіткі роботи в саду та на городі. Тож керівник гуртка "Юні садівники" Бесчасна Віра Яківна пропонує до уваги вихованців повчальну інформацію на такі теми: "Боротьба з шкідниками", "Догляд за садовою ділянкою", "Підготовка садового інструменту".
Боротьба з шкідниками
  Якщо подекуди в кроні дерев залишилися засохлі плоди або бовтається згорнуте сухе листя, їх знімають і знищують - це притулок хвороботворних мікроорганізмів і шкідників. Молоді гілки оглядають на наявність яйцекладок небезпечного шкідника - кільчастого шовкопряда. Вони являють собою свинцево-сірі кільця (шириною до 1 см). Як правило, видалити ці "пояски", не пошкодивши кори, складно.
  Зазвичай рекомендують зрізати і знищувати гілки з цими яйцекладками секатором. На кущах смородини видаляють гілки, на зрізах яких видно виїдену серцевину, заселену смородиновою стеклянницею: всередині їх знаходяться гусениці цього шкідника. Наявність кулястих бруньок на гілках кущів чорної смородини свідчить про заселення їх бруньковим кліщем: у кожній з них знаходяться сотні особин цього шкідника. Їх особливо чітко видно за допомогою лупи, якщо зняти поверхневі луски у заражених бруньок. Останні слід або вишелушувати окремо, або видаляти цілими гілками; при сильному зараженні кущі знищують. Якщо цього не зробити своєчасно, з потеплінням кліщі розповзуться по здоровим брунькам цієї рослини або потраплять на сусідні кущі та заселять їх.
  Також зрізають і знищують верхівки пагонів смородини та агрусу зі слідами борошнистої роси (сірий наліт з чорними крапками на них). Замість викорінюючого обприскування кущів розчином пестицидів іноді практикують обробку рослин гарячою водою. Для цієї мети слід закип'ятити воду (можна дощову і талу), якою обливають за допомогою лійки з дрібним ситом кущі смородини, агрусу, жимолості, малини та ін. Дерева потрібно обробляти з обприскувача. Температура води, що потрапляє на рослини, повинна бути 60 ... 65 ° С, а на суницю - 60 ° С. Єдина проблема такої термічної обробки в тому, щоб використовувана температура була не вище і не нижче рекомендованих меж, інакше або ефективність буде слабка, або це призведе до пошкодження рослинної тканини.
Догляд за садовою ділянкою
  Намагаються також швидше звільнити від снігу і льоду міжряддя, щоб ґрунт ввібрав якомога більше вологи, що стікає по мерзлій землі. На знижених місцях, навпаки, потрібно підготувати стоки для швидкого відходу талих вод - вони допоможуть запобігти застою вологи і вимокання коренів (влітку для вирівнювання ділянки такі канавки засипають). Особливо важливо спустити воду з плантації суниці, так як вона боїться тривалого затоплення: її кущі пріють під крижаною кіркою, яку треба обережно розбивати.
  При невеликому сніговому покриві практики-городники рекомендують накидати на оголені грядки сніг. Перед початком сезонних робіт досвідчений городник завчасно складає план розміщення культур на своїй ділянці. У цей період продовжують накопичувати золу і органічні добрива, поповнюють  інвентар, закуповують добрива та насіння.
  Час готувати інструмент: нагострити секатор, садові пилки, прищепні ножі. Можна закупити садовий вар для замазки ран, плівку (якщо будете купувати крім поліетиленової ще й ПВХ, то вона може стати в нагоді для щеплень, а в разі пошкодження кори гризунами може виявитися необхідним для щеплення містком). Запасіть також засоби захисту рослин (в першу чергу препарати проти шкідників і хвороб).
На ділянці багаторічників бажано розсипати торф або золу тонким шаром і накрити плівкою. Це прискорить вихід ранньоїпродукції багаторічних і зеленних культур.
 Спускають талу воду. На знижених ділянках саду треба своєчасно спустити талу воду оскільки коріння дерев в ній задихаються.
 Оглядають штамби молодих (до 15 років) плодових і декоративних дерев - при пошкодженні їх мишами, треба негайно обмазати рану садовим варом або форзитовою замазкою.
 Мульчування накопиченого на пристовбурних кругах снігу тонким шаром гною, перегною, торфу або тирси для забезпечення повільного танення.
 Заходи по затриманню талих вод, а в садах, розташованих у знижених місцях, розчищення водовідвідних канав.
 Зняття обв'язки зі штамбів дерев і молодих посадок.
 Зняття захисного укривного матеріалу.
 До набрякання бруньок обприскування кущів відповідним препаратом проти хвороб.
Переглядів: 240 | Додав: BDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz